MIKUN LEPOHUONE

- KIVUTON OLO -

KALEVALAINEN JÄSENKORJAUS

Jäsenkorjaus on vanha suomalaisuuden juuriin perustuva hoitoperinne, josta ensimmäiset muistiin merkityt asiat löytyvät jo 1600 luvulta.
Kalevalainen jäsenkorjaus kuulostaa mystiseltä, mutta hoitoon ei liity minkäänlaista mystiikkaa, vaan se perustuu täysin anatomiaan.
Kalevalaisen jäsenkorjauksen tärkeimmät perusperiaatteet ovat verenkierron, kudosnestekierron ja hermotoiminnan elvyttäminen ja parantaminen.
Jäsenkorjaushoidossa tasapainotetaan mobilisaatiokäsittelyn avulla hoitoa tarvitsevan ihmisen koko tukirakenteen kineettinen ketju, jalkapohjasta kallonrajaan saakka.
Perinteisen tiedon ja kokemuksen avulla jäsenkorjaaja löytää lihastasapainojen ja hermoheijasteiden avulla erilaisten ongelmien ja kiputilojen aiheuttajat. Näin päästään hoitamaan varsinaista ongelman aiheuttajaa, ei pelkästään oirehtivaa kipukohtaa.
Hoidossa mobilisoidaan niveliä, parannetaan sidekudosten ja lihasten liikkuvuutta sekä saatetaan tukirakenteet paikalleen asiakkaan omia liikeratoja hyväksi käyttäen.
Kalevalainen jäsenkorjaus on käden taitoa, joka perustuu käden aistimusten kehittämiseeen. Hoito tapahtuu aina asiakkaan ehdoilla ja rauhassa.

Mihin apua jäsenkorjauksesta?

Kalevalainen jäsenkorjaus auttaa lähes kaikkiin tuki- ja liikuntaelin ongelmiin korjaamalla kehon epätasapainon. Kehon epätasapainotila tarkoittaa sitä, että luusto ei ole oikeassa asennossa ja siksi lihas jännittää. Jos lihas on kroonisessa jännitystilassa, on myös kudosnestekierto vajaata. Jäsenkorjaus pyrkii palauttamaan kehon normaalin, luonnollisen tasapainon lihaksissa, luustossa, sidekudoksissa sekä nestekierrossa. Jäsenkorjauksen periaate on, että ihminen on yksi kokonaisuus, jota tulee myös hoitaa kokonaisuutena.



ALARAAJOJEN VIRHEASENNOT JA KIPUTILAT

 

Jalkojen toiminnallinen erimittaisuus

Jalkaterien ja nilkkojen virheasennot
Levottomat jalat -oire
Polvien virheasennot
Lonkan virheasennot

 

 





ALASELÄN KIPUTILAT
Iskias ym. särkytilat ja virheasennot
Lantion virheasento
SI-nivelen virheasento

HARTIA- JA NISKAJÄNNITYSVAIVAT
Lapojen lukkiutumiset
Lihasjännityksistä aiheutuvat ongelmat, kuten huimaus, migreeni, päänsärky sekä näkö- ja kuulohäiriöt



KÄSIEN KIPUTILAT
Käsisäryt
Tennis- ja golfkyynärpää
Rannekanavan ahtautumisvaiva
Sormien puutuminen ja toiminnallisuushäiriöt

SELKÄVAIVAT

Kieroselkäisyys eli skolioosi. Jäsenkorjaus oikaisee hyvin skolioosin,
joka tulee lantiokorin virheasennosta. Vaikeat skolioosit varsinkin lapsilla,
joissa on sukurasitetta mukana vaativat usein myös korsettihoitoa.
Korsettihoidon tukena jäsenkorjaus on hyvä apu.




RINTARANGAN JA YLÄSELÄN KIPUTILAT
Nikamien virheasennot ja niistä aiheutuvat toiminnalliset häiriöt, kuten sydämen rytmihäiriö, hengenahdistus, korkea verenpaine ja suoliston alueen toiminnallinen häiriö.

PÄÄNALUEEN VAIVAT
Jännityspäänsärky
Purentahäiriöt
Kasvosäryt
Näköhäiriöt


Kenelle hoito sopii?

Hoito sopii lähes kaikille vauvasta vaariin.

Ensimmäisen hoitokerran alussa hoitaja kartoittaa mahdolliset hoitoon vaikuttavat seikat, kuten esimerkiksi vaikea sydänvika, tuoreet vammat ja muut lääkärin hoitoa vaativat sairaudet.



Miten hoito tehdään?
Tukirakenteiden kartoitus
Aluksi selvitetään kehon epätasapainon aiheuttajat. Kehon anatomisen kokonaisuuden muodostavat lihakset, luut, hermotus, imunestekierto ja verenkierto. Lihakset ja luut voivat olla jännityksessä, lukossa tai virheasennossa niin, että koko keho on joutunut epätasapainotilaan. Jäsenkorjauksessa avataan näitä lukkoja ihmisen omia liikeratoja hyödyntäen. Saattamalla tukirakenteet paikalleen pyritään löytämään jokaiselle keholle luonnollinen tasapainotila.

Virheasentojen hoito
Kattoa ei kannata rakentaa, jos perustukset eivät ole kunnossa. Sama pätee jäsenkorjaukseen. Hoito aloitetaan jaloista ja etenee sieltä aina päähän saakka.
Hoidossa avataan kehon lukkoja ihmisen omia liikeratoja hyödyntäen. Yleisperiaate on se, että jokainen asiakkaalle tehtävä liike pyrkii itsessään vapauttamaan jännityksiä. Asiakkaan ollessa selinmakuulla hoitaja tarkistaa jalkojen lihaskireydet ja lantion sekä rintarangan asennot. Jalkojen virheasennoissa tarkistetaan myös nilkan ja polven asennot sekä mahdolliset kiertymät.
Sen jälkeen haetaan liike, mikä venyttää lihasta ja vapauttaa kramppitilan, jolloin keho löytää tasapainon. Menetelmässä asiakas saa samalla lymfahoitoa, hierontaa ja nivelten mobilisointia. Jäsenkorjaus on siis hoito, joka sisältää erilaisten hoitomuotojen yhdistelmiä.

Virheasentojen ja lihasepätasapainon syitä
Virheasento on voinut syntyä esimerkiksi kaatumisesta, hevosen selätä putoamisesta, jääkiekkokaukalossa taklauksesta, huonosta työasennosta tai vaikka vain jalan pienestä nyrjähtämisestä. Syitä voi olla monenlaisia.
Esimerkiksi lantionkorin virheasennot ovat hyvin yleisiä: toinen puoli lantion korista on voinut siirtyä ylöspäin. Tämä on sitten aiheuttanut kehossa ketjureaktion. Jalka nousee lantion korin mukana ylös ja vetää kävellessä selkärangan vinoon, mistä seuraa skolioosi. Kun tällaisessa asennossa kävelee vuosia, ongelma alkaa ennen pitkää oirehtia polvien ja lonkan kulumina sekä monenlaisina kipuina ja särkyinä.
Virheasentojen kartoitus aloitetaan tarkastamalla jalkojen pituuserot selinmakuulla. Vain 5%:lla ihmisistä on anatominen mittaero jaloissa. Valtaosa mittaeroista johtuu lihasepätasapainosta, kun jalkojen luut lähtevät eri korkeudelta. Tästä aiheutuu virheasento.

Ohjeet kotiin hoidon jälkeen
Jäsenkorjaushoidon jälkeen tulee välttää kaikkea fyysistä rasitusta, (esim.kotiaskareet, lenkkeily, puutarhatyöt yms.) koska tukirankaa ylläpitäviä pehmytkudosalueita on pehmitelty ja löysätty, jonka vuoksi tärkeä rangan tuki on nyt heikko.
Rangan tuki palautuu normaaliksi 3 -5 päivän kuluttua.
Liikuntaharrastukset tulee aloittaa varovasti ja omaa kehoa kuunnellen.
Esim. kuntosaliharjoittelu aloitetaan aina pienellä vastuksella, rasittavuutta asteittain kunnon mukaan lisäten.
Jäsenkorjaushoidon jälkeen saattaa tulla myös väsymystä, joka hoituu levolla.
Hoidetuilla alueilla voi myös olla käsittelyarkuutta, joka on aivan normaali reaktio ja häviää itsestään muutaman päivän tai enintään viikon aikana.
Jos kipu jatkuu pidempään, ota yhteys hoitajaan.
Tulehdusvaiheessa ja akuutissa iskias -oireessa sinun tulee välttää saunomista, auringonottoa tai solariumia, sillä kuuma pahentaa oireita. Vältä myös matalia ja upottavia sohvia.
Käytä merisuolakäärettä joka tunti noin 10 -15 minuuttia kerrallaan.
Muista myös juoda riittävästi raikasta vettä.

Merisuolakääre
Tämä vanha perinteinen hoitomuoto tehoaa hyvin kipuun, tulehdukseen ja turvotukseen.
Suolaliuoksen ohje:​
1 litra vettä / 3 rkl merisuolaa (esim. 3 litraa vettä ja 9 rkl merisuolaa). Kuumenna n. 1/2 litraa vettä lähes kiehuvaksi ja sulata suola siihen. Älä keitä suolaa, koska suolan koostumus muuttuu. Lisää loppu vesimäärä hanasta. Liuos on nyt valmis käytettäväksi ja säilyy käyttövalmiina niin kauan kuin nestettä riittää.
Säilytä valmis liuos esim. kylpyhuoneessa, koska liuoksen käyttölämpötila on huoneenlämpöinen eli noin 20 - 22 astetta.
Käyttö:
Kostuta sopivankokoinen pyyhe liuokseen, väännä niin että pyyhe ei valu vettä ja aseta pyyhe iholle hoidettavaan kohtaan. Laita muovi (esim. tuorekelmu) pyyhkeen päälle ja peittele hyvin lämpimällä huovalla. Selkää hoidettaessa levitä iso muovi sängyn päälle, laita liuokseen kostutettu pyyhe sen päälle ja käy pyyhkeen päälle makuulle peiton alle.
Hoitoa voi tehdä 1 - 3 kertaa päivässä 45 min - 1 h kerrallaan.
Jatka hoitoa niin kauan kuin on tarpeen.
Jos sinulla on munuais-, virtsarakko- tai eturauhasvaiva, veden tulee olla + 37 asteista, koska kylmä aiheuttaa ärsytystä mainituissa vaivoissa.
Akuuttitilanteissa merisuolakäärettä voi ottaa joka tunti 10 - 15 min kerrallaan


MIKUN LEPOHUONE
PICKALA GOLF
GOLFKUJA 5, 02580 SIUNTIO
040 555 45 13
MIKU(AT)PILTZ.FI